Siófoki információk / látnivalók


A Balaton és Siófok nevezetességeiről, látnivalóiról felsorolunk néhány információt, melyeknek a nyaralás során esetleg hasznát veheti. Siófok egyik emblematikus épülete az 1912-ben épült, 45 m magas Víztorony, mely a város központjában helyezkedik el. A közelben található még a Kálmán Imre Múzeum és az Ásványmúzeum.

A Fő téren helyezkedik el a bevásárlóközpont, több étterem, kávézó és a siófoki programokról és balatoni apartmanokról tájékoztatást adó Tourinform iroda is. A Siófoki Nagystrand, az Aranypart és Ezüstpart szabadstrandjai kiváló minőségű vizével nyáron, valamint a Galérius élmény- és termálfürdő egész évben várja a fürdőzőket.

A Nagystrand, a Plázs hétvégi estéken koncertekkel várja a vendégeket. A Petőfi sétányon reggelig nyitva tartó éttermek, bárok, pubok, játéktermek, disco, Siófok night club taxi, karaokebár és a siófoki óriáskerék várja a szórakozni vágyó vendégeket.

A siófoki hajóállomásról indulnak a menetrend szerinti hajókon kívül a sétahajók, vitorlások a gyerekeknek „kalózhajó” és esténként discohajó.

Siófokon és környékén közkedvelt a gokartpálya, a Bella lovasudvar és állatpark, a cirkusz és vidámpark, a Fordított ház és a Zamárdi kalandpark. Kihagyhatatlan élményt nyújt Balatonaliga, Balatonvilágos magaspartja, a Panoráma-kilátó. A gyönyörű látványa több festőművészt is megihletett.

Víztorony
Forrás: http://www.viztorony.com/


 
Siófok vonzáskörzetében található a Bujdosó és Szent Kristóf pincészet Zamárdiban, a Konyári pincészet Balatonbogláron, valamint a Balaton északi partján Csopakon, Balatonfüreden, Dörgicsén és Badacsonyban lévő híres pincészetek.

Siófokon és környékén kerül megrendezésre a halfesztivál, a bor- és kenyérünnepe, a fröccsfesztivál és a különböző zenei fesztiválok, ilyen például a Balaton Sound, B.My Lake, Strand, Samsara, Everness, Beach, Közgáz évzáró, Ozora fesztivál. A SIÓFOK FLY TAXI a fesztiválok alatt Zamárdiból és környékéről is vesz fel taxirendeléseket.

SIÓFOKI WELLNESS HOTELEK, APARTMANOK, PANZIÓK:
Hotel Residence, Azúr, Trend, Mala Garden, Korona, Kentaur Janus, Aranypart, Magistern, CE Pláza, Móló, Yacht, Panoráma, Balaton, Lidó, Hungária, Európa, La Napfény, Sungarden, Négy Évszak, Piknik, Bella, Jókai Villa, Luxory, Royal Mediterrán, Corsó, Park, Renegade, City, Szabadi, Holiday, Stella, Nostra, Carpe Diem, The One, Fresh, Calendula&Medical, Wellamarin Zamárdi


SIÓFOKON ÉTTERMEK, PIZZÉRIÁK, VENDÉGLŐK:
Pietro, Amigó, Roxy, Calvados, János vendéglő, Sándor vendéglő, Mala Garden, Piroska csárda és panzió, Bella Italia, Lávakövi pizzéria, Öreg Halász, Sanyi sarok, Hintaló, Charly, Diner M., Trattória Pizzéria, Magyar Halászcsárda, Szóda, Calypso,  Aranyszarvas, Bumeráng, Fehér Ló, Páter, Mikes, Villa Italia&Ristorante Pizzeria, Kornélia, Torkos Borz, Lógó Üveg. Zamárdiban a Piroska csárda és Mauró étterem, valamint Balatonföldváron a Kukorica csárda és a Public.

Sütiket használunk a weboldalforgalmunk elemzéséhez.
A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. További információ